I godt humør: Høydalsmo IL hadde den nest største kontingenten. Humøret før start var upåklageleg. Frå venstre: Aksel Stigen Byggland, Jon Nygård Ståland, Kjetil Tveito Skjævesland, Sverre Nygård Ståland, Mikkel Nygård Ståland, Sigrid Moen Lofthus og Kristin Moen Lofthus.

God deltaking på sesongens fyrste skikarusell

Sundag var det klart for det tradisjonsrike Byrterennet. Her tevla alle aldersgrupper til og med senior. Vest-Telemark skikarusell har renn over heile Vest-Telemark i løpet av sesongen 2022/23 og alle får premie etter løpet.

– Det er viktig med det sosiale rundt renna i karusellen. Godt å treffe jamaldrande som driv med det same som du. Og så er det alltid artig med litt kniving mellom klubbane, seier leiar i skigruppa i Vinje IL, Åse Hylland.

Dei yngste som deltok i rennet var 6 år, og 39 deltok totalt. Det var meldt striregn denne dagen, men regnet heldt seg unna og føret var fint. Vinje IL hadde den største kontingenten med 20 løparar.

Artikkelen held fram under annonsen.

Ulike røynsler

Den snørike vinteren i år har også hatt sitt å seie for rekrutteringa. Vinje IL har merka auka deltaking på treningar og i talet som driv med langrenn.

Samuel Nasser Suleiman var blant dei som deltok i 9-årsklassa.

– Eg går for Vinje IL og har gått på ski sidan eg var tre år. Opplæringa har eg fått av Arnfinn og Heidi Hegg. Eg trenar to gonger i veka og eg synest det gjekk bra i dag, så eg er fornøgd, sa Suleiman etter målgang.

Åtte år gamle Halvor Holte Hylland frå Vinje IL hadde som mål å gjennomføre rennet.

– Det gjekk tungt i dag, men eg klarte å halde eit jamt tempo og er fornøgd med at eg kom meg i mål. Eg vil gå alle renna i karusellen i år, fortalde Hylland etter at han var ferdig.

I Høydalsmo IL har dei også eit godt skimiljø. Klubben hadde åtte deltakarar til start.

Mikkel Nygård Ståland (12) hadde eit klart mål om å vinne si klasse, gutar 12.

– Det er alltid kjekt å slå folk frå Vinje og Åmdal, sa løparen frå Høydalsmo med eit smil før start.

Artikkelen held fram under annonsen.

Ivrig: Samuel Nasser Suleiman (8) har lært av den ivrige skigåaren Arnfinn Hegg (79) i Vinje.
Premie: Det var mange ungar som gledde seg til å få premie, noko alle fekk. Mange ungar kikke langt etter medaljane der dei låg på premiebordet før dei blei utdelt. Her er det klassa gutar 7 som får premie.
Satsar: Kristine Reinsviki (13) frå Arabygdi er ein ivrig løpar og trenar fleire gonger i veka. Ho skal også delta i Ungdommens Holmenkollrenn seinare i år. – Eg satsar litt på langrenn og har som mål å gjere mitt beste i dag, så får meg sjå kva det blir, seier Reinsviki.
Gleda seg: Lilly Seltveit (6) frå Skafså og Åmdal IL gleda seg til å kome i gang. – Dette blir moro. Eg har gått skirenn tidlegare, sa Seltveit før start.
Til start: Start for den yngste klassa for jenter 7 og gutar 7.
Ein dag for alle: Åse Hylland er ei ivrig sjel i Vinjes skigruppe og kunne konstatere fornøgd at det var liv og røre i Byrte denne dagen. – Dette er på mange måtar ein dag for alle. Her møtest løparar, foreldre og eldsjeler til morosam tevling, seier Hylland.