annonse

Solid handverk held mellomalderkyrkja i Kviteseid tett

Godt handverk
Godt handverk: Halvor Bjåland har hatt ansvaret for å finne det rette virket og Aksel Andersen (t.v.) har leia arbeidet på kyrkjetaket til Kviteseid gamle kyrkje. (Foto: kristen salmelid)
Fjøl etter fjøl
Fjøl etter fjøl: Alle brikkene er nøye tilpassa på det nye kyrkjetaket. Kristoffer Haugen (bak til venstre), Halvor Bjåland (framme til venstre) og Einar Heggtveit var snart i mål med å legge flisene før mønekjølen skulle på plass. (Foto: Tone Tveit)
Fjøl etter fjøl
Fjøl etter fjøl: Alle brikkene er nøye tilpassa på det nye kyrkjetaket. (Foto: kristen salmelid)
På tide å bytte
På tide å bytte: Topplaget av det gamle taket på kyrkja var i ferd med å gå heilt ifrå kvarandre – etter veker med arbeid er taket nå bytta, (Foto: Tone Tveit)
Tett
Tett: Etter Dyrsku’n starta arbeidet på taket, og nå er alle dei nye flisene tilpassa og plassert slik at taket er tett for nye hundre år. (Foto: Tone Tveit)
Nytt og gamalt
Nytt og gamalt: Handverkarane vart glade for å sjå at undertaket heldigvis var like fint då det gamle vart plukka ned, og det nye montert. (Foto: kristen salmelid)

+ Prislappen har blitt om lag 800 000 kroner. Men nå er det nye taket på delar av mellomalderkyrkja i Kviteseid tett og sikra vêr og vind i lang tid framover.

Tone Tveit


Klikk for å sjå kommentarar ()

Her kan du fritt komme med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då blir det meir interessant for andre å lese det du skriv. Trakassering, truslar, hatske meldingar eller reklame aksepterasr ikkje på vtb. Falske profilar blir utestengt. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterar.

annonse