Dalen pensjonistlag på Baroniet i Rosendal

Dalen pensjonistlag hadde en turopplevelse til Baroniet Rosendal, onsdag 19. august 2020.

Turen med Totak AS bussen som startet fra Dalen sentrum der 17 medlemmer kom på.

Turen gikk videre fra Dalen presis kl 08.00. videre mot Vinjesvingen (Vinje) avtale kl 08.45 der medlemmer fra Mo og Byrte pensjonistlag skal være med.

Fra starten nydelig vær sol og blå himmel temperaturen 17,5 grader alle var i godt humør med en del vitser.

Vi kom til Haukelitunnelen der blei en del venting ca 45 min gjennom alle tunnelene, ellers alt gikk greit etter program. Vi kom til Baroniet i Rosendal kl 12.45 til en meget god middag og kaffe. Til middag fikk vi ørret med poteter saus og grønnsaker.

Fra Rosendal gikk turen videre mot botanikkhagen, der var roser i alle sorter og farger det var et hav av type roser av alle sortiment, det var nydelig å se på.

Turen gikk videre til Agatunet via Jondal vi fikk omvisning av husa som tilhører stiftelsen Agatunet Ullensvang. Der var mange hus, Jakobsstova fra 1700-tallet, Vetlahus, Jakobsbua, Gjertrudstovo, Eldhus, Stabbbur, Lensmannsstova/Ådnesstova og Lagmannstova.

Så starttet turen hjemover fra Agatunet. Vi stoppet i Odda, der blei det servert pølse og lompe + kaffe og kaker, alle kosa seg og alle var fornøyde.

Det kom et spørsmål om å arrangere ny tur neste år.

På hjem tur før vi kom over fjellene og nærmet oss Haukeli, møtte vi kraftig regnskur til og med vinduspussere klarte ikke holde ruten klart.

Artikkelen held fram under annonsen.

Medlemmene fra Mo og Byrte gikk av i Vinjesvingen.

Vi kom til Dalen sentrum ca 21.20.

Skriver, Tahar Haddad

leder Dalen pensjonistlag