Magnus Krog er glad for at FIS lagar litt ekstra trøkk rundt verdscupopninga i Ruka. Ei helg han har planar om å vere i sigersform i.
Magnus Krog er glad for at FIS lagar litt ekstra trøkk rundt verdscupopninga i Ruka. Ei helg han har planar om å vere i sigersform i.

Nye titlar å kjempe om for Krog

Minitour i Finland og trøyer for beste hoppar og langrennsløpar er nyvinningar i verdscupen i kombinert til vinteren.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har gjeve grønt lys til to nye endringar for kombinertsporten frå denne sesongen. På det årlege haustmøte i Zürich blei det laurdag bestemt å innføre ein opningstour den fyrste verdscuphelga for vinteren.

Lillehammer neste år

Artikkelen held fram under annonsen.

I år er det finske Ruka som vil arrangere den fyrste utgåva 24.–26. november. Neste år er planen å arrangere etappekonkurransen på Lillehammer.

Magnus Krog er glad for endringane.

– Minitour i Ruka blir veldig spennande. Det er supert at det blir litt ekstra trykk og ramme rundt verdscupopninga, seier Krog.

30-åringen tok sin fyrste verdscupsiger i 2011 i Nord-Finland og veit han må prestere på sitt beste før jol for å kunne ta ein av dei fire plassane på det norske OL-laget.

– Målet er å vere i så god form i verdscuprenna før jol at eg kan bli tatt ut før nyttår. Då må eg på pallen, helst vinne, sa Krog til VTB i sommar.

Det er to verdscuphelger på Lillehammer og i Ramsau før nyttår.

LES OGSÅ:Kombinertutøvarane mistar reserve i OL – Irriterte på IOC

Blir avgjort ved verdscuppoeng

Artikkelen held fram under annonsen.

Kombinertutøvarane har dei siste fire åra hatt samanlagtkonkurransen «Nordic triple» i austerriske Seefeld. I motsetning til den vil touren i Ruka berre bli avgjort gjennom utdeling av verdscuppoeng, og alle startande får delta i dei tre konkurransane.

Helga i Ruka vil starte med eitt hopp i storbakken og fem kilometer i langrennssporet. Dei to neste dagane blir det ordinære konkurransar med avsluttande ti kilometer langrenn.

Vinnaren er den som sit igjen med flest verdscuppoeng etter helga, og ikkje fyrstemann i mål den siste dagen, som konkurranseforma er i Seefeld.

LES OGSÅ:Får tips frå Sundby om småbarnslivet

Nye trøyer å vinne

Nytt komande sesong er også spesielle startnummer for både den beste hopparen og langrennsløparen i kombinertfeltet. Den beste hopparen skal gå med blå trøye, og den som har samla flest poeng i skisporet, får ei raud leiartrøye.

Etter verdscupfinalen vil begge vinnarane få nærmare 60 000 kroner.

– Det kjem til å gje litt ekstra merksemd til beste hoppar og løpar, og med farge på startnummeret vil det bli enkelt å sjå for både TV-sjåarar og publikum. Me testa det ut i Sommar Grand Prix i slutten av september, og me trur det blir veldig bra, seier Krog som er på veg til samling på breen i italienske Val Senales.

Artikkelen held fram under annonsen.

Krog hevda seg ikkje i toppen av dei to renna i slovenske Planica i slutten av september. Høysekken gjekk inn til 19. og 27. plass i konkurransane der Magnus Moan var sterkast båe dagar.